13 осіб госпіталізували: суші-бар, де отруїлись відвідувачі, тимчасово закрили

Кількість осіб, які захворіли на гостру кишкову інфекцію після відвідування закладу харчування у Черкасах, збільшилась.

Інформація отримана від КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» 05.08.2024 та 06.08.2024, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

До КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» впродовж 03-06.08.2024 госпіталізовано 13 осіб, в тому числі 4 дітей, з діагнозом «бактеріальний гастроентероколіт»

Встановлено, що всі постраждалі вживали в їжу кулінарні страви, придбані в суші-барі м. Черкаси.

Станом на 5 серпня по медичну допомогу звернулося 8 людей, в тому числі 3 дітей, станом на 6 серпня кількість постраждалих збільшилася до 13 осіб, в тому числі 4 дітей.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області організовано та розпочато 05.08.2024 проведення позапланової перевірки, щодо дотримання вимог санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, з відбором проб сировини та гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень. У ході перевірки виявлені грубі порушення вимог чинного законодавства. Зокрема, не забезпечується простежуваність на всіх стадіях виробництва харчових продуктів, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень, обладнання та інвентар утримуються у неналежному стані та умовах, сприяють ризику забруднення, належним чином не забезпечено видалення харчових відходів, не пройдені гігієнічні навчання персоналом, харчові продукти не захищено від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та обігу, не розроблено та не запроваджено постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, та ін.

За результатами проведеного інспектування на адресу суб’єкта господарювання направлено припис щодо усунення виявлених порушень, складено протокол про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів перевіреного закладу.

Про групове захворювання повідомлено Черкаську міську раду.

Інспектування триває, ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Джерело

Новини України