2023 рік у цифрах: скільки грошей на ЗСУ вдалося зібрати Суспільне Чернігів під час аукціонів

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Протягом 2023 року журналісти Суспільне Чернігів не лише знімали сюжети та писали статті на наш сайт, а ще й проводили благодійні аукціони. Саме тому пропонуємо ознайомитись з цьогорічними результатами роботи нашої команди щодо збору коштів на потреби ЗСУ.

У цьому матеріалі ми розповімо, які ексклюзивні лоти нам вдалося продати цьогоріч, скільки грошей виручити та яке спорядження придбати на ці кошти.

Футболка Андрія Ярмоленка з його автографом

Першим лотом у 2023 році була ігрова футболка вихованця чернігівського футболу, капітана збірної України та півзахисника Андрія Ярмоленка, коли той грав у клубі з ОАЕ "Аль-Айн" з його власним автографом. Його вдалося продати за 40 тисяч гривень на спільному аукціоні Суспільного з благодійним фондом "Це моє місто".

Новим власником футболки став киянин Артем, який побажав залишитись інкогніто.

Гроші, зібрані під час аукціону, фонд направив на закупівлю вантажного автомобіля для оперативного командування "Північ". Мова йде про Volkswagen T4, орієнтовною вартістю у 4 000 $ (150 000 грн).

Блок марок із зображенням та підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Наступним ми продали ексклюзивний блок марок з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Його під час благодійної лотереї виграв Євгеній Родічев. Сам він з Чернігова, але наразі працює в Києві інженером-технологом на виробництві ліків. Євгеній зробив лише одну ставку у 200 гривень та переміг.

Загалом же на момент завершення лотереї вдалося зібрати понад 58 000 гривень на автомобіль для танкового підрозділу "КЛІЩІ" однієї з новостворених бригад.

"Читав Telegram-канал Суспільне Чернігів та побачив збір і вирішив допомогти", — говорить Євгеній.

Державний прапор України з емблемою підрозділу "КЛІЩІ" та автографом Валерія Залужного

20 червня завершився ще один благодійний аукціон Суспільне Чернігів, на якому продали державний прапор України з емблемою підрозділу "КЛІЩІ" та автографом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Переможницею стала HR-директорка компанії SendPulse Ольга Климанська. Вона з колегами вже не вперше брала участь в онлайн-аукціонах за прапор з підписом Валерія Залужного. На цей раз їм вдалося придбати такий прапор за 57 000 гривень.

"У нашому офісі ми організували мінімузей трофеїв від ЗСУ, які викупали на аукціонах або отримали у подарунок від підрозділів, які підтримуємо із командою. Прапор із підписом Головнокомандувача стане родзинкою та займе почесне місце в офісі поруч з іншими експонатами", — говорить Ольга.

Книга "Чернігів у вогні" з підписом Валерія Залужного

27 червня завершився спільний аукціон Суспільне Чернігів з БФ "Це моє місто", на якому продали книгу "Чернігів у вогні" з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Відповідно до встановлених правил на початку аукціону, фінальною ставкою тоді визнали 50 000 гривень від української асоціації австралійського міста Сідней.

Суспільне відправило книгу переможцям аукціону, а ті її вже отримали в Австралії.

Переможець аукціону з книгою “Чернігів у вогні”. ФОТО: Суспільне Чернігів

Загалом Суспільне Чернігів разом із благодійним фондом "Це моє місто" з трьох аукціонів речей з підписом Валерія Залужного зібрали 178 тисяч гривень на покупку авто для військових. Мікроавтобус передали чернігівським військовослужбовцям батальйону "КЛІЩІ".

За словами волонтера фонду "Це моє місто" Ярослава Ячного, цієї суми вистачило, щоб придбати авто у хорошому стані. Тепер воно допомагатиме чернігівським військовим, які захищають нашу державу на Харківському напрямку.

P.S. Загалом за 2023 рік Суспільне Чернігів вдалося зібрати майже 220 000 гривень, які були направлені на потреби різних підрозділів Збройних Сил України.

Новини України