5623 черкащан захворіли за минулий тиждень на ГРВІ та COVID-19

5623 особи захворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Черкаській області за минулий тиждень. Половина з них – діти, віком до 17 років. Порівняно з попереднім тижнем, кількість захворілих зменшилася на 8%, проте епідемічний поріг в області перевищено майже на 6%.

Найвищі показники захворюваності фахівці зареєстрували в Черкаському та Звенигородському районах.

Про це повідомив під час брифінгу головний державний санітарний лікар області Володимир Папач.

– Загалом, з початку жовтня, на Черкащині зареєстровано 62 022 випадків захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Це на 28% більше, ніж за аналогічний період минулого року. 56% від захворілих – діти. За вказаний період було госпіталізовано 3169 осіб. Летальних випадків від грипу в області зареєстровано не було, але на сьогодні в Україні відомо про два таких випадки, – проаналізував Володимир Папач.

За словами лікаря, з кінця вересня вони спостерігають суттєвий зріст захворюваності на коронавірусну інфекцію.

– Якщо, упродовж липня-вересня, щотижнево реєструвалося близько 37 випадків захворювання на COVID-19, то, починаючи з жовтня і до сьогодні, щотижнево реєструють майже 420 випадків, – наголосив спікер.

Фахівець підкреслив, що єдиним ефективним методом профілактики як грипу, так і COVID-19 є вакцинація. У Черкаській області продовжують функціонувати 88 пунктів щеплень, 14 центрів вакцинації, діють мобільні бригади. Нещодавно Черкащина отримала 1680 доз «омікронспецифічної» вакцини, яка підходить для осіб від дванадцяти років.

Не слід нехтувати іншими правилами профілактики: уникати місць скупчення людей, дотримуватися дистанції, користуватися масками/респіраторами, перебуваючи в закладах торгівлі, громадському транспорті, ретельно мити руки з милом, користуватися антисептиками, регулярно провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, вживати всіх заходів для зміцнення свого імунітету.

Юлія Капуш

Джерело

Новини України