9 продуктів, які варто негайно викинути з холодильника і чому

Догляд за холодильником вимагає постійного контролю термінів придатності.

Що варто викинути з холодильника / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експертка з прибирання, засновниця Luxury Pro Organizer Керол Аппельбаум назвала продукти, за терміном придатності та станом яких варто слідкувати насамперед і негайно викидати їх із холодильника, якщо вони зіпсувалися, пише southernliving.com.

“Терміни придатності важливі, але довіряти своїм почуттям не менш важливо. Якщо щось погано виглядає, пахне або має дивний смак, плісняву чи зміну текстури, викиньте це”, – порадила фахівчиня.

9 продуктів, які слід викинути з холодильника якомога швидше

Приправи та соуси, яким понад півроку. Викиньте кетчуп, гірчицю та гострий соус, які пролежали місяці у вас у холодильнику.

Соління, яким понад 6 місяців. За словами експертки, соління не залишаються придатними вічно.

Стара заправка для салату. Заправки на основі вершків зберігаються близько трьох-чотирьох місяців після відкриття, попередила Еппельбаум.

Мед або кристалізований сироп, які довго простояли. Є велика ймовірність, що ви потягнетеся за новою банкою, якщо у вас буде вибір.

М’ясні закуски через 5 днів. М’ясні вироби слід викидати через три-п’ять днів, особливо якщо вони слизькі або погано пахнуть, зазначила експертка.

Приготоване м’ясо через 4 дні. За словами експертки, після приготування м’ясо і риба безпечні протягом трьох-чотирьох днів.

Читайте також:

Як вивести плями від вина та соусу в домашніх умовах: поради від експертів з прибирання

Як швидко почистити духовку від нагару: лайфхак із використанням “натурального знежирювача”

Скільки білизни можна класти в пральну машину: експерт дав чітку відповідь

Хумус через тиждень. Хумус псується швидше, ніж ви можете собі уявити. Аппельбаум зазначила, що, якщо ваш контейнер із хумусом простояв у холодильнику тиждень або довше, час його викинути.

Молочні продукти через тиждень. Важливо використовувати молоко, м’які сири та йогурт протягом тижня, сказала Аппельбаум. А ось тверді сири зберігаються в холодильнику довше.

Сік через тиждень. Якщо він був відкритий понад тиждень, час його викинути. Сік зберігається тільки близько тижня.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як легко помити мікрохвильову піч.

Джерело

Новини України