Сардини можуть знижувати ймовірність серцевих захворювань.
Сардини мають різні корисні для здоров’я властивості / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Сардини не дарма називають суперпродуктом. Вони містять масу поживних речовин, а тому можуть бути частиною здорового і збалансованого раціону. Про це в статті на verywellhealth.com пише дієтологиня Мелісса Нівес.
За словами фахівчині, сардини мають різні корисні для здоров’я властивості. До них належать зниження серцево-судинних захворювань, поліпшення здоров’я мозку, зняття запалень, зміцнення кісток і багато іншого.
Консервовані сардини – користь для здоров’я
Дієтологиня перерахувала такі корисні властивості сардин:
Знижують імовірність серцевих захворювань. Високий вміст омега-3 в сардинах робить їх корисними для серця. Було виявлено, що вони знижують смертність через серцеві захворювання. Крім того, було виявлено, що омега-3 знижують рівень тригліцеридів. Відомо, що занадто багато тригліцеридів у крові може підвищити ризик серцевих захворювань та інсульту.
Покращують здоров’я мозку. Дослідження показують, що вживання риби може збільшити сіру речовину в мозку. Більш високий рівень сірої речовини може знизити ризик неврологічних захворювань. Також сардини можуть забезпечити необхідні поживні речовини під час вагітності, грудного вигодовування і раннього дитинства, щоб підтримати розвиток мозку дитини.
Підтримують здоровий розвиток плода. Сардини містять поживні речовини, корисні для розвитку плода, включно з жирними кислотами омега-3, кальцієм і вітаміном D. Дослідження показали, що омега-3 в сардинах та інших видах риби можуть надавати життєво важливу підтримку розвитку нервової системи плода і немовляти.
Знижують ризик захворювань очей. Раціон, багатий на жирні кислоти омега-3 з холодноводної риби, такої як сардини і лосось, може допомогти знизити ризик захворювань очей у літньому віці. Це включає в себе вікову дегенерацію жовтої плями і глаукому.
Зміцнюють кістки. Сардини багаті поживними речовинами, необхідними для здоров’я опорно-рухового апарату. До цих речовин належать білок, магній, кальцій і вітамін D.
Читайте також:
Названо топ-10 сирів із найвищим вмістом білка: їх радять дієтологи
Як впливає квашена капуста на організм: 9 доведених переваг для здоров’я
Чудово підійдуть до раціону: вчені пояснили, чому волоські горіхи корисні для здоров’я
Зменшують запалення та окислювальний стрес. Сардини можуть забезпечити поліпшення здоров’я серця, роботи мозку і зниження ризику хронічних запальних захворювань.
Сприяють росту та відновленню м’язів. Оскільки сардини є чудовим джерелом білка, вони можуть сприяти росту і відновленню м’язів. Одна банка сардин містить близько 23 грамів білка.
Покращують функцію нервів. Сардини є цінним джерелом B12 (кобаламіну). Цей водорозчинний вітамін допомагає контролювати нервову функцію, здоров’я мозку, рівень енергії, клітини крові та багато іншого.
Можуть допомогти запобігти діабету 2 типу. Сардини багаті білком, магнієм і цинком – поживними речовинами, які можуть допомогти підтримувати здоровий рівень цукру в крові.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, яка риба найкорисніша.