Дешевше, але не гірше: м’ясники назвали найбільш недооцінені частини яловичини

Ці шматки м’яса нічим не гірші за філе-міньйон, але не б’ють по гаманцю.

Є кілька видів м’яса, які незаслужено обходять стороною / фото ua.depositphotos.com

М’ясники щодня обробляють, обрізають і нарізають м’ясо. Саме вони знають, які частини яловичини заслуговують на більшу увагу.

Видання Simply recipes з’ясувало у професіоналів, який шматок яловичини найбільш недооцінений.

Лопатка

М’ясник у Kings Food Market в Хобокені, з більш ніж десятирічним стажем, Ед Кемпбелл хвалить лопатку за її доступність і універсальність. Хоча філе-міньйон цінується за свою ніжність, він зазначає, що це не той шматок, який можна їсти щодня. З іншого боку, він каже, що лопатка дуже смачна і коштує в рази дешевше.

Портерхаус

Помічник м’ясника у Whole Foods Market у Віхокені, з 13-річним стажем, Денні Арріага здивував своїм вибором – портерхаус (поперекова частина туші). За його словами, портерхаус пропонує “найкраще з двох світів – стейк із нью-йоркської вирізки з одного боку і філе з іншого”.

Оскільки портерхауси вирізаються із задньої частини короткої корейки, частина філе в них більша, що робить їх особливо цінними.

Стейк “Денвер”

М’ясник у Stew Leonard’s в Ньюінгтоні, з п’ятирічним стажем, Брайан Гуарначча обрав шийно-лопаткову частину, також відому як стейк Денвер.

“Він не має такої ж репутації, як преміальні шматки корейки, але коштує дешевше і водночас такий же смачний та ніжний”, – каже він.

Крім того, ця частина туші універсальна в приготуванні.

Раніше УНІАН писав, що м’ясник розкрив найкращий спосіб приготування свинячих відбивних.

Джерело

Новини України