Експерт зазначила, що додавання в раціон риби – хороший спосіб отримати омега-3.
Сардини-це єдиний здоровий продукт / фото ua.depositphotos.com
Дипломований дієтолог DMV Шайла Кадоган, яка спеціалізується на інтегративному харчуванні, метаболічних дисфункціях і захворюваннях шлунково-кишкового тракту назвала продукт, який ніколи не забуває покласти в кошик через його високу якість. За її словами, таким продуктом є сардини.
Хоча вони не такі популярні та гламурні, як лосось, консервовані сардини – чудовий вибір для регулярного включення в раціон.
Видання Study Finds пишеи, що сучасні дієтичні рекомендації пропонують споживати 8-12 унцій (340 грам) морепродуктів на тиждень для оптимального здоров’я. Однак близько 90% людей не досягають цієї мети.
Цьому може бути багато пояснень, наприклад, стандартна дієта не надає пріоритет здоровій їжі, доступності морепродуктів та відсутності харчової освіти щодо важливості споживання морепродуктів.
Сардини – відмінний вибір для тих, хто хоче практично і з користю для здоров’я включити в свій раціон більше морепродуктів. Звичайно, рибний запах і смак не для всіх, але користь для здоров’я варто спробувати.
Одна банка сардин містить приблизно:
- 170 калорій;
- 10 грамів жиру;
- 18 грамів білка;
- 0 грамів вуглеводів;
- 40% денної норми вітаміну D;
- 80% добової норми селену;
- 20% денної норми кальцію.
Крім того, сардини містять близько 1800 міліграмів Омега-3 жирних кислот EPA і DHA, які підтримують здоров’я мозку. Враховуючи, що вони також багаті селеном, вони стимулюють синтез селенопротеїнів. Селенопротеїни вкрай важливі для запобігання окисного стресу і підтримки оптимальної роботи мозку. Крім того, вони містять залізо, ніацин, фосфор, калій, цинк, вітамін Е, В12 та інші елементи.
Окрім переконливих переваг у харчуванні, сардини також значно полегшують життя. При бажанні підтримувати здорове харчування люди стикаються з проблемою вартості, особливо коли мова йде про те, щоб зробити морепродукти регулярною частиною свого раціону. На щастя, сардини досить дешеві. Враховуючи, що сардини продаються в банках, їх дуже практично відкривати на сніданок, брати з собою на роботу на обід або готувати з них швидку вечерю.
Нарешті, якщо вас турбує вміст ртуті в такій рибі, як тунець, сардини є феноменальним варіантом з низьким вмістом ртуті. Вони знаходяться досить низько в харчовому ланцюжку і мають невеликий розмір, а значить, не накопичують стільки ртуті, як великі риби. Вживання сардин – хороший спосіб отримати важливі омега-3 і при цьому не допустити потрапляння небажаних забруднюючих речовин в організм.
Щотижневе вживання різноманітних морепродуктів є ключовою складовою хорошого здоров’я, але багато хто не робить цього або через низьку якість харчування, або через соціально-економічні бар’єри. Різні види морепродуктів містять корисні поживні речовини, але сардини виділяються тим, що вони дають більше користі.
Раніше УНІАН писав, що медик з Каліфорнії розповіла про п’ять продуктів, які помилково вважаються корисними.