Готуємо ідеальний баноффі-пай: простий рецепт від відомої кулінарки

Якщо у вас залишилося кілька бананів, не поспішайте їх викидати – краще приготуйте цей неймовірно смачний десерт.

Рецепт надзвичайно смачного баноффі-паю / фото ua.depositphotos.com

Може бути прикро купувати банани лише для того, щоб через кілька днів вони почали буріти і вкриватися плямами. Але є смачний спосіб використати їх, не викидаючи у сміття.

Замість того, щоб готувати банановий хліб, відома кухарка та телеведуча Нігелла Лоусон пропонує простий рецепт приготування популярного баноффі-пай – незвичного чізкейка з бананів із карамеллю, пише Express. Він не лише неймовірний на смак, але і доволі просто готується. 

“Мені подобається, як жменька перестиглих, непривабливих бананів породжує це тріумфальне ча-ча-ча чізкейку. Так, це чізкейк, але його текстура не схожа на звичний гладенький крем; скоріше, він повітряний і мусовидний, і такий же легкий, як і його аромат, навпаки, переконливо п’янкий”, – каже Нігелла. 

Як приготувати баноффі-пай

Інгредієнти

Для основи

  • 250 г печива,
  • 75 г несолоного вершкового масла.

Для чізкейку

  • Шість великих яєць,
  • Чотири середніх (близько 600 г) перестиглих банани,
  • 60 мл лимонного соку,
  • 700 г вершкового сиру (кімнатної температури),
  • 150 г світло-коричневого цукру.

Для ірискового соусу

  • 100 г несолоного вершкового масла,
  • 125 мл патоки,
  • 75 г світло-коричневого цукру.

Кухонне приладдя: 

  • Жароміцна харчова плівка або фольга,
  • Силіконова форма,
  • Форма для запікання.

Заздалегідь поставке духовку розігріватися до 170 °С.

Закип’ятіть чайник і загорніть форму для торта зовні у подвійний шар жароміцної харчової плівки чи фольги. Плівка захистить чізкейк, коли він буде випікатися.

Готуємо бісквітну основу: Змішайте печиво з вершковим маслом, доки воно не почне грудочками злипатися, потім втисніть його на дно форми для торта і поставте в холодильник.

Читайте також:

Схожий на чізкейк: простий італійський пиріг з манкою та рікоттою

“Легкий та смачний” кавовий торт: швидкий десерт за півгодини

Вірусний рецепт особливої та соковитої піци з хрусткою скоринкою: її варто спробувати

Готуємо начинку для чізкейку: Спочатку розімніть банани виделкою. Потім покладіть в миску і додайте лимонний сік.

В окрему миску або кухонний комбайн викладіть вершковий сир і перемішайте до однорідної маси, потім додайте вершки і цукор. Влийте бананове пюре в суміш з вершковим сиром і перемішайте до однорідної маси.

Вийміть з холодильника форму для чізкейку і влийте в неї приготовану начинку. 

Помістіть форму із тортом в центр дека і налийте туди щойно закип’ячену воду, щоб вона доходила до половини форми для торта. Поставте деко в духовку і готуйте одну годину і 10 хвилин. Через годину перевірте чізкейк, він повинен бути зверху твердим, але злегка хитатися.

Коли чізкейк буде готовий, дістаньте деко з духовки і вийміть форму з дека. Обережно зніміть харчову плівку з форми і залиште остигати. Після того, як чізкейк охолоне, поставте його в холодильник на ніч, але не накривайте, доки він повністю не охолоне.

Готуємо ірисковий соус: Розтопіть вершкове масло та патоку у каструлі на повільному вогні.

Коли суміш ірисок почне пузиритися, залиште її варитися на одну-дві хвилини, доки вона не перетвориться на пінистий соус бурштинового кольору.

Коли чізкейк настоїться у холодильнику, дістаньте його з холодильника за 30 хвилин до подачі на стіл, витягніть з форми і полийте зверху щедрою кількістю ірискового соусу. За бажання, можете прикрасити десерт бананами за вершками.

Готуйте десерти разом із УНІАН: інші рецепти

Кавовий торт є одним із найпопулярніших рецептів завдяки його насиченому унікальному смаку, але його також неймовірно легко випікати. Завдяки рецепту від Джеймі Олівера його зможе приготувати навіть кухар-початківець. І приготування займе усього 10-15 хвилин.

Якщо ж полюбляєте банани, можете приготувати бананові мафіни без цукру. Це надзвичайно смачний, але простий у приготуванні десерт.

Джерело

Новини України