Якщо у вас залишилося кілька бананів, не поспішайте їх викидати – краще приготуйте цей неймовірно смачний десерт.
Рецепт надзвичайно смачного баноффі-паю / фото ua.depositphotos.com
Може бути прикро купувати банани лише для того, щоб через кілька днів вони почали буріти і вкриватися плямами. Але є смачний спосіб використати їх, не викидаючи у сміття.
Замість того, щоб готувати банановий хліб, відома кухарка та телеведуча Нігелла Лоусон пропонує простий рецепт приготування популярного баноффі-пай – незвичного чізкейка з бананів із карамеллю, пише Express. Він не лише неймовірний на смак, але і доволі просто готується.
“Мені подобається, як жменька перестиглих, непривабливих бананів породжує це тріумфальне ча-ча-ча чізкейку. Так, це чізкейк, але його текстура не схожа на звичний гладенький крем; скоріше, він повітряний і мусовидний, і такий же легкий, як і його аромат, навпаки, переконливо п’янкий”, – каже Нігелла.
Як приготувати баноффі-пай
Інгредієнти
Для основи
- 250 г печива,
- 75 г несолоного вершкового масла.
Для чізкейку
- Шість великих яєць,
- Чотири середніх (близько 600 г) перестиглих банани,
- 60 мл лимонного соку,
- 700 г вершкового сиру (кімнатної температури),
- 150 г світло-коричневого цукру.
Для ірискового соусу
- 100 г несолоного вершкового масла,
- 125 мл патоки,
- 75 г світло-коричневого цукру.
Кухонне приладдя:
- Жароміцна харчова плівка або фольга,
- Силіконова форма,
- Форма для запікання.
Заздалегідь поставке духовку розігріватися до 170 °С.
Закип’ятіть чайник і загорніть форму для торта зовні у подвійний шар жароміцної харчової плівки чи фольги. Плівка захистить чізкейк, коли він буде випікатися.
Готуємо бісквітну основу: Змішайте печиво з вершковим маслом, доки воно не почне грудочками злипатися, потім втисніть його на дно форми для торта і поставте в холодильник.
Читайте також:
Схожий на чізкейк: простий італійський пиріг з манкою та рікоттою
“Легкий та смачний” кавовий торт: швидкий десерт за півгодини
Вірусний рецепт особливої та соковитої піци з хрусткою скоринкою: її варто спробувати
Готуємо начинку для чізкейку: Спочатку розімніть банани виделкою. Потім покладіть в миску і додайте лимонний сік.
В окрему миску або кухонний комбайн викладіть вершковий сир і перемішайте до однорідної маси, потім додайте вершки і цукор. Влийте бананове пюре в суміш з вершковим сиром і перемішайте до однорідної маси.
Вийміть з холодильника форму для чізкейку і влийте в неї приготовану начинку.
Помістіть форму із тортом в центр дека і налийте туди щойно закип’ячену воду, щоб вона доходила до половини форми для торта. Поставте деко в духовку і готуйте одну годину і 10 хвилин. Через годину перевірте чізкейк, він повинен бути зверху твердим, але злегка хитатися.
Коли чізкейк буде готовий, дістаньте деко з духовки і вийміть форму з дека. Обережно зніміть харчову плівку з форми і залиште остигати. Після того, як чізкейк охолоне, поставте його в холодильник на ніч, але не накривайте, доки він повністю не охолоне.
Готуємо ірисковий соус: Розтопіть вершкове масло та патоку у каструлі на повільному вогні.
Коли суміш ірисок почне пузиритися, залиште її варитися на одну-дві хвилини, доки вона не перетвориться на пінистий соус бурштинового кольору.
Коли чізкейк настоїться у холодильнику, дістаньте його з холодильника за 30 хвилин до подачі на стіл, витягніть з форми і полийте зверху щедрою кількістю ірискового соусу. За бажання, можете прикрасити десерт бананами за вершками.
Готуйте десерти разом із УНІАН: інші рецепти
Кавовий торт є одним із найпопулярніших рецептів завдяки його насиченому унікальному смаку, але його також неймовірно легко випікати. Завдяки рецепту від Джеймі Олівера його зможе приготувати навіть кухар-початківець. І приготування займе усього 10-15 хвилин.
Якщо ж полюбляєте банани, можете приготувати бананові мафіни без цукру. Це надзвичайно смачний, але простий у приготуванні десерт.