Готують на польовій кухні: волонтери з Буковини пригощають військових на Донеччині домашніми бограчем та пловом

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Кадр з відео Суспільне Донбас

Бограч, який готували у казані. Селище Райгородок. Донеччина. Кадр з відео Суспільне Донбас

Під час останньої поїздки, волонтери були у селищі Райгородок. Крім домашніх страв, які готували просто неба, пригощали військових гарячими чаєм та кавою. Волонтер Петро каже, за день можуть приготувати тисячу порцій кави та орієнтовно 30 літрів трав'яного чаю.

"Хлопцям дуже подобається натуральний чай, який на травах. Кава теж італійська. Для цього привозимо апарати кавові. Із собою беремо станцію, маємо світло. Так можемо бути автономними й ні від чого не залежати", — зазначив волонтер Петро.

Кадр з відео Суспільне Донбас

Також військових пригощають сухофруктами, які буковинці сушать самостійно, каже волонтер Володимир.

"Сухофрукти виготовляються в нас у сільській місцевості. З них можуть робити чай та узвар або просто кинути в рот й приймати як вітаміни. А наша коронна випічка – домашня, не куплена. Це все для наших захисників робили люди у печах та духовках", – каже чоловік.

Домашня випічка, якою пригощають військових. Кадр з відео Суспільне Донбас

Військові, які зупиняються поїсти на польовій кухні, кажуть, така допомога волонтерів потрібна.

"Не завжди у нас є все в достатку. Завдяки таким людям ми наближаємо перемогу", — каже військовослужбовець нацгвардії Володимир.

Їжу волонтери готують під відкритим небом. Кадр з відео Суспільне Донбас

Новини України