Для такого рецепту знадобиться один корисний овоч.
Шоколадний торт за рецептом кулінара Кет готується просто та швидко / фото pixabay
Шоколадний торт є одним із найпростіших рецептів десертів, який полюбляє багато людей. Однак якщо ви хочете зробити шоколадний торт кориснішим, то можете додати один овоч, який наситить десерт, пише Express.
Оригінальним рецептом поділилася авторка кулінарного блогу The Baking Explorer Кет, яка зазначила, що завдяки цьому овочу, а саме кабачку, бісквіт стає “надзвичайно вологим”.
“Спробувавши цей рецепт, я виявила, що він вийшов глибоко шоколадним, чудово насиченим і вологим, а смак кабачків зовсім не відчувається, обіцяю”, – зазначила вона.
Інгредієнти для коржа:
- 165 г борошна вищого ґатунку;
- одна чайна ложка розпушувача;
- 175 г кокосового цукру або світло-коричневого м’якого цукру;
- чверть чайної ложки соди;
- 35 г какао-порошку;
- 200 г кабачків, натертих на тертці, один великий кабачок;
- 100 г шоколадної стружки, темної або молочної;
- три яйця;
- 100 мл рослинної олії;
- одна чайна ложка ванільного екстракту;
- 40 г натурального йогурту;
Для начинки (за бажанням):
- 35 г чорного або молочного шоколаду.
Спосіб приготування
Спочатку потрібно розігріти духовку до 160 градусів, перш ніж змастити та вистелити форму. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду, какао-порошок та цукор.
Потім натріть кабачок та відіжміть його над раковиною, аби витекла зайва рідина. Після цього додайте його до миски разом з шоколадною крихтою та перемішайте все разом.
В іншій мисці або великому глечику збийте яйця, рослинну олію, ванільний екстракт та йогурт. Вилийте яєчну суміш у миску з борошном, тертими кабачками та перемішайте все до повного поєднання.
Далі потрібно вилити суміш у форму дл випікання та поставити у духовку на одну годину та 10 хвилин, проте однієї години, за словами Кет, може бути цілком достатньо.
“Обов’язково перевірте пиріг через годину, встромивши шпажку в центр – якщо вона вийде чистою, пиріг готовий. Потім залиште до повного охолодження”, – порадила кулінар.
Для прикраси можна розтопити шоколад у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Після чого полийте нею торт.
Інші смачні рецепти
Раніше відомий шеф-кухар Гордон Рамзі поділився рецептом фаршированої свинячої вирізки. За його словами, така страва є універсальною, адже вона підійде як для святкової вечері, так і для звичайного вечора.
Також фітнес-тренерка розповіла про легкий рецепт пирога з куркою. За її словами, цей пиріг – чудовий варіант під час схуднення.