Він був створений лауреатом Пулітцерівської премії, авторкою книг кулінарії Джулії Москін.
Макарони з сиром у духовці – це дуже затишна страва / фото ua.depositphotos.com
Макарони з сиром в духовці вже стали ледь не візитною карткою США. Однак, щоб їх спробувати, не обов’язково летіти у Штати. Ці макарони з сиром и молоком можна приготувати навіть у себе вдома.
Видання New York Times опублікувало макенчіз, рецепт яких розробила лауреат Пулітцерівської премії, авторка книг з кулінарії Джулія Москін. Її страва готується безпосередньо у формі для запікання, вбираючи соковитий сирний соус.
З понад 15 000 рецензій, цей рецепт зберігає рейтинг у п’ять зірок. Для приготування треба взяти:
- несолоне вершкове масло – 30 г;
- кисломолочний сир – 225 г;
- молоко – 470 мл;
- суха гірчиця – 1 ч.л.;
- кайенський перець – дрібка;
- мускатний горіх – дрібка;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- чорний перець – 1/4 ч.л.;
- гострий чеддер – 450 г;
- сира паста – 225 г.
Розігрійте духовку до 190C і розмістіть решітку у верхній третині духовки. Використайте половину масла, щоб змастити форму для випічки.
У блендері подрібніть кисломолочний сир, молоко та спеції. Залиште чверть тертого чеддера для начинки. У великій мисці змішайте решту чеддер, молочну суміш та сиру пасту. Викладіть все це у підготовлену форму, щільно накрийте фольгою та запікайте 30 хвилин.
Після цього обережно перемішайте, посипте сиром, що залишився та додайте залишки вершкового масла. Залиште ще на 30 хвилин, але вже без фольги. Макарони мають підрум’янитись. Дайте їм охолонути принаймні 15 хвилин перед подачею.
Що ще смачного приготувати
Раніше УНІАН розповідав про класичний рецепт глінтвейну.
Лауреат нагород шоколатьє та автор кулінарних книг Пол А Янг створив насичений шоколадно-банановий бісквіт з неймовірним ромовим смаком, який легко приготувати в себе вдома.