Яйця можуть забезпечити організм стабільним рівнем енергії протягом тривалого часу.

Яйця покращують рівень глюкози натщесерце / фото: pixabay.com
Яйця є цінною складовою збалансованого харчування, оскільки містять багато поживних речовин і мало цукру та вуглеводів. Вони не спричиняють стрибків рівня цукру в крові і можуть бути частиною раціону харчування діабетиків, пише Verywell health.
В яйцях міститься низький вміст вуглеводів, більшу частину їх макроелементів складають білки та жири. Саме тому після їх вживання, як пише NASM, не відбувається різкого підвищення рівня цукру в крові, що може призвести до енергетичного спаду пізніше.
Видання зазначає, що яєчний жовток містить усі вітаміни, крім вітаміну С. З цієї причини, як повідомляє MDPI, вживання двох яєць на день може задовольнити від 10% до 30% добової потреби у вітамінах. Окрім цього, в яйцях є й омега-3 жирні кислоти.
В матеріалі йдеться, що все, що людина їсть або п’є, зрештою перетворюється на глюкозу і використовується як основне джерело енергії для організму. Проте більше вживання глюкози не означає, що з’явиться більше енергії.
Додається, що продукти з низьким вмістом простих вуглеводів і цукрів можна вживати без різкого підвищення рівня глюкози в крові після їжі. Яйця якраз належать до цієї категорії й можуть забезпечити організм стабільним рівнем енергії протягом тривалого часу.
Наприклад, продукти з високим вмістом вуглеводів або цукру, такі як макарони та цукерки, викликають різкий стрибок рівня глюкози в крові. Проте він швидко спадає, забираючи з собою вашу енергію.
Видання поділилося, що результати дослідження відносно того, скільки яєць варто додавати до раціону, суперечливі. Проте більшість досліджень приходять до висновку, що яйця є хорошим вибором для харчування людей.
Як йдеться в журналі Food&Function, було встановлено, що яйця покращують рівень глюкози натщесерце, маючи обмежений або нульовий вплив на серцево-судинний ризик від жирів і ліпідів, які вони містять.
Поради щодо приготування яєць
Раніше УНІАН повідомляв, що авторка кулінарної книги Джулія Чайлд поділилася лайфхаком, як легко зняти шкарлупу з варених яєць.
Також ми писали, що кулінар Моллі Адамс поділилася рецептом, як приготувати пишну та ніжну яєчню-бовтанку. Вона зазначає, що весь секрет в добавці, яка є на кухні у кожної господині.
