Як смачно приготувати кабачки в духовці: ідеальний рецепт для легкої вечері

Ця пікантна страва як ніколи доречна зараз, у сезон кабачків.

Кабачки із сиром та медом у духовці – чудовий варіант вечері / колаж УНІАН, скриншоти

Якщо хочеться чогось незвичного і легкого, можна кабачок запекти із сиром та медом. Ця пікантна страва як ніколи доречна зараз, у літній сезон, пише Eatingwell. 

Щоб її приготувати, нарізаний кабачок запікають, потім посипають його сиром, який розплавляють до золотистого кольору. А крапля гарячого меду додає особливої нотки, ідеально збалансовуючи насичений смак сиру та м’який смак кабачка.

Інгредієнти

3 середні жовті кабачки, нарізані навскіс скибочками товщиною 1,5 см;

Читайте також:

Що потрібно для щастя в житті: простий психологічний тест

Яка перша назва Львова: хто і чому так назвав місто

Геніальний спосіб зробити курячі шашлички на грилі в 10 разів смачнішими

2 столові ложки оливкової олії першого віджиму;

1½ чайної ложки сушеної цибулі;

1½ чайної ложки сушеного орегано;

½ чайної ложки меленого перцю;

½ склянки тертого знежиреного сиру моцарела з низьким вмістом вологи;

½ склянки подрібненого сиру фета;

2 потерті середні зубки часнику (приблизно 1 чайна ложка);

1 чайна ложка тертої лимонної цедри;

⅛ чайної ложки солі;

1 столова ложка гарячого меду;

порване свіже  листя базиліку для прикраси (за бажанням).

Як готувати

1. Розігрійте духовку до 230°C.

2. Скибки кабачка у великій мисці добре перемішайте із 2 столовими ложками олії, сушеною цибулею, 1 чайною ложкою орегано та половиною чайної ложки перцю. Обережно перекладіть кабачки рівним шаром на деко. Запікайте, поки вони не стануть м’якими (приблизно 3 хвилини).

3. Поки кабачки печуться, змішайте в невеликій мисці ½ склянки моцарели, ½ склянки фети, тертий часник, 1 чайну ложку цедри лимона та решту ½ чайної ложки орегано.

4. Вийміть кабачок з духовки, ретельно промокніть скибочки паперовими рушниками. Переверніть їх і рівномірно посипте зверху сирною сумішшю.

5. Збільште температуру духовки до 250 градусів. Запікайте кабачки, поки сирна суміш не підрум’яниться та не розплавиться (приблизно 3 хвилини). Посипте ⅛ чайної ложки солі та збризніть 1 столовою ложкою гарячого меду. За бажанням прикрасьте порваним базиліком.

Раніше УНІАН розповідав про рецепт приготування картоплі, який обожнювала принцеса Діана. За словами колишнього її особистого кухаря Даррен Макгреді, принцеса полюбляла їсти картоплю, покриту яєчним білком та паприкою і запечену в духовці. Завдяки такому методу шкірка на ній виходить дуже хрустка та ароматна. 

Макгреді розповів, що принцеса любила поєднувати таку картоплю з нарізаною курячою грудкою. Часто вона ділилася такою стравою зі своїми синами Вільямом та Гаррі.

Джерело

Новини України