Деяким людям варто їсти солоні сири, зазначили експерти.
Дієтологиня поділилася цікавою інформацією щодо споживання сирів / фото pixabay.com
Точно відповісти на питання, який сир найкорисніший для здоров’я людини, не можна, оскільки все залежить від загального стану організму та цілей, яких особистість хоче досягти, споживаючи той чи інший продукт.
Дієтологиня-нутриціологиня Самар Куллаб поділилася, що сири є цінною частиною раціону, оскільки більшість із них містять достатню кількість білка та кальцію. Такою інформацією експерт поділилася з Health Digest.
За відомостями Міжнародного фонду остеопорозу, у 60 грамах сирів брі, моцарела та фета міститься понад 200 міліграмів кальцію. У публікації Healthline наголошується, що у 28 грамах моцарели та такій самій кількості швейцарського сиру є 6 та 8 грамів білка відповідно.
Який сир найбільш корисний
Куллаб зазначила, що людям потрібно обирати сир, залежно від того, якої мети вони хочуть досягти. Наприклад, рікоту та кисломолочний сир можна їсти тим, хто сидить на дієті.
Людям, які багато тренуються і пітніють, іноді потрібно збільшити кількість натрію, щоб відновити баланс електролітів, йдеться в публікації на Prevention. У такому разі можна додати в раціон солоний сир, зокрема фету.
“Сир фета, хоча і містить більше натрію, містить менше жиру і калорій, ніж багато інших сирів. Якщо ви стежите за споживанням натрію, вам, можливо, варто обмежити його (споживання – Ред.), але в іншому це поживний вибір”, – сказала нутриціолог.
За відомостями експертів, у 28 грамах фети може міститися 312 міліграмів солі. В Управлінні з контролю за продуктами і ліками США рекомендують на добу споживати максимум 2300 міліграмів солі.
Куллаб додала, що люди, у яких є непереносність лактози, можуть їсти козячий сир, – він легше засвоюється.
Читайте також:
Позбавлять від болю в спині: тренер назвав 10 найкращих вправ на прес після 50 років
Треба знайти вівцю серед собак за 7 секунд: головоломка з “пасткою”
Цікаві новини щодо харчування – що вже повідомлялося
Раніше було названо найшкідливіший сир. Експерти не радили часто їсти плавлені сири, оскільки в них міститься багато речовин, які можуть негативно вплинути на роботу серця.