Краще ніколи не ставити сковорідку в холодильник і ось чому

Охолоджувати сковороду можна, але важливо робити це правильно.

Дізнайтеся, чому не можна ставити сковороду в холодильник / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Сковорода – важливий елемент на кухні, але її використання вимагає дотримання певних правил.

Давайте разом розберемося, чи можна ставити сковорідку в холодильник, чому це робити не рекомендується, і які можуть бути наслідки.

Що буде, якщо поставити гарячу сковорідку в холодильник

Ставити сковорідку в холодильник – не найкраща ідея з кількох причин. Серед імовірних і найбільш згубних наслідків називають:

  • Пошкодження холодильника. Гаряча сковорода в холодильнику може його пошкодити. Усе тому, що гарячий посуд створює різкий перепад температури, змушуючи компресор працювати на знос. Згодом це може призвести до поломки.
  • Пошкодження сковороди. Посуд може пожолобити від різкого перепаду температур, особливо якщо він зроблений із чавуну або алюмінію. Це зашкодить сковороді та скоротить термін її служби.
  • Утворення конденсату. Гаряча сковорода, поміщена в холодильник, сприяє утворенню конденсату. Це погіршує якість їжі, а також створює умови для розмноження небезпечних бактерій.

Також, якщо залишити їжу в сковороді на ніч у холодильнику, вона може ввібрати запахи інших продуктів, що негативно позначиться на її смаку.

Чи можна охолоджувати сковороду?

Охолоджувати сковороду можна, але важливо робити це правильно. Перед тим як помістити сковороду в холодильник, дочекайтеся, поки вона повністю охолоне. Це запобіжить пошкодженню як самої сковороди, так і холодильника.

Читайте також:

“Ідеальні” оладки від Джеймі Олівера: рецепт із секретним інгредієнтом

Шоколадний торт по-шведськи: легендарний кулінар поділився смачним рецептом

Чому дубайський шоколад став хітом: історія десерту та домашній рецепт

Шеф-кухар з мішленівською зіркою розкрив секретний інгредієнт для ідеального болоньєзе

Щоб уникнути всіх цих негативних наслідків, перекладіть їжу зі сковороди в герметичний контейнер перед зберіганням. Це збереже свіжість страви та захистить холодильник.

Якщо ж у вас немає такої можливості, накрийте сковорідку з їжею кришкою і залиште при кімнатній температурі, але тільки якщо це допустимо для конкретного продукту.

Знаючи, чому не можна ставити гарячу пательню в холодильник, ви зможете уникнути неприємностей і продовжити термін служби свого посуду і техніки. Краще витрачати трохи часу на правильне зберігання їжі, ніж виправляти поломки або замінювати кухонне начиння.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як очистити сковороду від нагару за кілька хвилин.

Джерело

Новини України