Охолоджувати сковороду можна, але важливо робити це правильно.
Дізнайтеся, чому не можна ставити сковороду в холодильник / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Сковорода – важливий елемент на кухні, але її використання вимагає дотримання певних правил.
Давайте разом розберемося, чи можна ставити сковорідку в холодильник, чому це робити не рекомендується, і які можуть бути наслідки.
Що буде, якщо поставити гарячу сковорідку в холодильник
Ставити сковорідку в холодильник – не найкраща ідея з кількох причин. Серед імовірних і найбільш згубних наслідків називають:
- Пошкодження холодильника. Гаряча сковорода в холодильнику може його пошкодити. Усе тому, що гарячий посуд створює різкий перепад температури, змушуючи компресор працювати на знос. Згодом це може призвести до поломки.
- Пошкодження сковороди. Посуд може пожолобити від різкого перепаду температур, особливо якщо він зроблений із чавуну або алюмінію. Це зашкодить сковороді та скоротить термін її служби.
- Утворення конденсату. Гаряча сковорода, поміщена в холодильник, сприяє утворенню конденсату. Це погіршує якість їжі, а також створює умови для розмноження небезпечних бактерій.
Також, якщо залишити їжу в сковороді на ніч у холодильнику, вона може ввібрати запахи інших продуктів, що негативно позначиться на її смаку.
Чи можна охолоджувати сковороду?
Охолоджувати сковороду можна, але важливо робити це правильно. Перед тим як помістити сковороду в холодильник, дочекайтеся, поки вона повністю охолоне. Це запобіжить пошкодженню як самої сковороди, так і холодильника.
Читайте також:
“Ідеальні” оладки від Джеймі Олівера: рецепт із секретним інгредієнтом
Шоколадний торт по-шведськи: легендарний кулінар поділився смачним рецептом
Чому дубайський шоколад став хітом: історія десерту та домашній рецепт
Шеф-кухар з мішленівською зіркою розкрив секретний інгредієнт для ідеального болоньєзе
Щоб уникнути всіх цих негативних наслідків, перекладіть їжу зі сковороди в герметичний контейнер перед зберіганням. Це збереже свіжість страви та захистить холодильник.
Якщо ж у вас немає такої можливості, накрийте сковорідку з їжею кришкою і залиште при кімнатній температурі, але тільки якщо це допустимо для конкретного продукту.
Знаючи, чому не можна ставити гарячу пательню в холодильник, ви зможете уникнути неприємностей і продовжити термін служби свого посуду і техніки. Краще витрачати трохи часу на правильне зберігання їжі, ніж виправляти поломки або замінювати кухонне начиння.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як очистити сковороду від нагару за кілька хвилин.