Існує спосіб зробити яєчню м’якою та кремовою. Для цього навіть не потрібне молоко.
Що додати в омлет замість молока – порада / фото 1000.menu
Омлет – одна з найпопулярніших страв для сніданку по всьому світу. Однак, як зазначає старша менеджерка з розробки рецептів HelloFresh Мімі Морлі, багато хто робить помилку, додаючи молоко. За її словами, цей інгредієнт робить страву “гумовою і несмачною”.
Як пише Express, експерт рекомендує використовувати багато олії, сіль і перець, але повністю відмовитися від молока.
“Яйця потрібно готувати на слабкому вогні, постійно помішуючи. Знімайте сковороду з плити трохи раніше, адже вони дійдуть до готовності самі. Пересмажені яйця втрачають смак”, – радить Мімі.
Вона підкреслила, що яйця завжди мають готуватися останніми: “Заздалегідь приготуйте хліб, бекон або інші продукти, а яєчні приділіть максимум уваги”.
Читайте також:
Як приготувати ідеальний омлет: шеф-кухар розкрив два ключові інгредієнти
Дієтолог назвала сім сирів, які допоможуть позбутися жиру на животі
Де найбільше вітаміну С: дієтологи назвали суперовоч, корисніший за апельсин
Крім того, Морлі поділилася секретами приготування ідеальних яєць-пашот. Головна порада – використовувати максимально свіжі яйця. Якщо це можливо, краще купувати їх прямо у фермерів або в перевірених магазинах.
“Вода має злегка кипіти, але не вирувати. У глибокій каструлі зробіть лійку, додайте ложку оцту, і тільки потім опускайте яйце”. Щоб яйце не розпливлося, вона рекомендує спочатку розбити яйце в маленьку миску, а потім акуратно перелити його у воду.
Таким чином, на думку Мімі Морлі, секрет смачних яєць полягає не в добавках на кшталт молока, а в правильній техніці приготування та уважності на кухні.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як приготувати курячі стегенця на сковороді.