На столі чи в холодильнику: експерти розповіли, де найкраще зберігати лимони

Лимони можуть зберігатися до місяця без втрати соковитості.

Лимони можна довго зберігати, щоб завжди мати запас соковитих плодів до чаю / фото Pxhere

Правильно зберігаючи, можна довго мати запас соковитих лимонів у холодильнику. Вони залишатимуться м’якими та насиченими смаком, йдеться на сайті відомої порадниці Марти Стюарт.

Дві головні поради будуть такими. Цілі лимони набагато довше зберігаються в холодильнику, особливо в герметичному контейнері, тоді як нестиглі лимони повинні лежати на столі до пожовтіння. А нарізані лимони, сік і цедра найкраще зберігаються, коли вони щільно закриті, охолоджені або заморожені, щоб вони залишалися свіжими, а не висихали.

При цьому лимони можна зберігати деякий час при кімнатній температурі, але саме охолодження є ключовим фактором для оптимальної свіжості. 

Як правильно зберігати лимони

Лимони не так швидко псуються, як,  ягоди чи салат у пакетах. Але лише правильне зберігання лимонів довше зберігає їх свіжими, а також зберігає м’яку текстуру шкірки та смак.

“Коли лимони свіжіші, вони солодші та менш кислі, ніж коли починають висихати, що відбувається швидше за кімнатної температури”, – сказав керівник відділу сталого розвитку в Imperfect Foods Медді Ротман.

Цілі лимони можна зберігати на стільниці близько тижня. А в холодильнику можуть зберігатися до місяця. Можна просто сховати лимони в ящику для овочів, але Аніна фон Хефтен, співзасновниця служби доставки їжі Farm to the People, радить спочатку покласти їх у герметичний контейнер, оскільки це допоможе їм залишатися соковитішими та довше зберігати вологу.

Однак нестиглі лимони рекомендується зберігати на столі, доки вони не пожовтіють, а потім покласти їх у шухляду для овочів у холодильнику.

Залишки лимонів, половинки, лимонний сік або цедра також мають зберігатися правильно. Якщо ви використали лише половину лимона, Ротман рекомендує накрити відкритий кінець іншої половини харчовою плівкою, помістити її в герметичний контейнер та зберігати в холодильнику. Вона каже, що найкраще використати його протягом кількох днів, поки він не висох.

Залишки лимонного соку Ротман рекомендує зберігати в герметичному контейнері в холодильнику. У такому вигляді він збереже свій свіжий смак протягом кількох днів. Після цього найкраще використовувати лимонний сік для приготування їжі чи випічки або заморозити решту, наливши його у формочки для льоду та зберігаючи в контейнері після заморожування.

Також експерти радять не викидати шкірку ліимона, не знявши попередньо цедру. Адже це універсальний компонент в кулінарії та випічці. Навіть якщо вона вам не потрібна одразу, ви можете покласти її в герметичний контейнер і зберігати в морозилці, допоки не будете готові приготувати лимонні десерти, про які ви мріяли.

Як зберігати гранати

Нагадаємо, що існує спосіб довше зберігати гранати. Цілі гранати зберігаються напрочуд довго – але тільки за правильних умов. І для цього треба обрати правильні плоди. 

Джерело

Новини України