Найкорисніші заморожені продукти, які тільки можна знайти в супермаркеті

Вибираючи їх, ви ніяк не нашкодите своєму здоров’ю.

Які заморожені продукти можна їсти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Заморожені продукти посідають особливе місце в кулінарії. Практично кожен ними користується. Тут можна знайти практично будь-який вид їжі, включно навіть з готовими стравами.

“Добре укомплектована морозильна камера – ключ до швидкого і здорового харчування”, – заявляє дипломований дієтолог Емі Девіс.

Однак не всі заморожені продукти однаково корисні. Одні з них – натуральні та багаті поживними речовинами, тоді як інші містять небажані добавки та надлишкові кількості шкідливих компонентів, пише Real Simple з посиланням на двох дипломованих дієтологів.

“Почніть із вивчення етикетки з поживною цінністю”, – радить дипломована дієтологиня та провідна спеціалістка FRESH Communications Кейла Фаррелл.

Технічно заморожені продукти належать до категорії оброблених, але це не завжди означає, що вони ультраперероблені. Фаррелл рекомендує уникати продуктів з високим вмістом натрію, насичених жирів і доданого цукру, оскільки надлишок натрію може підвищити кров’яний тиск. Крім того, велика кількість насичених жирів може призвести до підвищення рівня холестерину, а доданий цукор сприяє запаленню і може призвести до хронічних захворювань, таких як діабет 2 типу і хвороби серця.

Оптимальні показники для корисних заморожених продуктів:

  • Натрій: менше 250 мг на порцію (або до 650 мг для готових страв).
  • Насичені жири: до 5 г на порцію (або до 10 г для готових страв).
  • Доданий цукор: менше 10 г на порцію.

Водночас у складі мають бути у великих кількостях такі корисні компоненти, як клітковина, що покращує травлення, знижує рівень холестерину та підтримує мікрофлору кишківника, білок, що сприяє насиченню, зростанню й відновленню тканин, і ненасичені жири, які зменшують запалення, підтримують здоров’я клітин і знижують рівень холестерину.

7 найкорисніших заморожених продуктів

  • Пісні білки – заморожені м’ясо, птиця та морепродукти, які не втрачають поживної цінності.
  • Суміші заморожених овочів теж зберігають поживні речовини й антиоксиданти, оскільки заморожуються в момент найбільшої зрілості.
  • Цільнозернові продукти – це зручний і корисний варіант складних вуглеводів (заморожений рис, кіноа, булгур, гречка).
  • Суміші заморожених фруктів – вони зберігають вітаміни, мінерали та клітковину, а також ідеально підходять для смузі та десертів.
  • Кістковий бульйон, оскільки він багатий на білок, колаген, залізо, вітаміни групи B і цинк. Головне правило – стежте за рівнем натрію.
  • Повноцінні заморожені страви – продукти з високим вмістом білка і клітковини та з мінімумом насичених жирів, солі й цукру.
  • Корисні десерти – менш калорійні солодощі з низьким вмістом цукру (фруктові десерти, десерти на основі грецького йогурту або темного шоколаду).

Раніше УНІАН повідомляв, що миття голови в перукарні може спровокувати інсульт. “Дослідження свідчать, що сидіння під незручним кутом біля мийок, які використовуються для миття волосся в багатьох салонах, може спричинити біль у шиї, травми та – у дуже рідкісних випадках – навіть інсульт, який загрожує життю”, – ідеться в матеріалі.

Джерело

Новини України