Неймовірне поєднання: кухарка поділилася рецептом смачного супу зі смаженою фетою

Цей суп готується швидко та дуже легко.

Така страва є дуже смачною та затишною, особливо під час зимових вечорів / фото ua.depositphotos.com

Відома TikTok-блогерка Клер поділилася рецептом чудового супу зі смаженою фетою та червоним болгарським перцем, який може стати ідеальною стравою для холодних вечорів. Такий рецепт зібрав півмільйона переглядів та багато схвальних коментарів, пише Express. 

Інгредієнти

  • оливкова олія;
  • 4 великих червоних перці, розрізаних навпіл і очищених від насіння;
  • 6 неочищених зубчиків часнику;
  • 225 г сиру фета, а також трохи для посипання;
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками;
  • 2 стебла селери, нарізані кубиками;
  • 2 середні морквини, нарізані кубиками;
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю;
  • 1 ч. л. меленого червоного перцю, на свій смак;
  • ½ чайної ложки копченої паприки;
  • 119 г сухого білого вина (бажано совіньйон блан);
  • 950 г овочевого бульйону з низьким вмістом натрію;
  • 790 г подрібнених помідорів;
  • 1 середня картопля, очищена та нарізана кубиками;
  • 1 лимон для соку;
  • сіль;
  • чорний перець.

Інгредієнти для прикраси 

  • кришена бринза,
  • чебрець,
  • лимонна цедра,
  • чорний перець,
  • оливкова олія.

Спосіб приготування

Спочатку розігрійте духовку до 200 ℃. Після чого на деко, яке застелене пергаментом, покладіть шматочок фети, половинку перцю та часник. Додайте оливкову олію, посоліть та поперчіть. Запікайте 25-30 хвилин, або поки перець не стане м’яким. 

Поки фета з овочами запікається, поставте каструлю на середній вогонь та додайте туди столову ложку оливкової олії. Після чого киньте нарізані кубиками цибулю, селеру, моркву, чебрець, червоний перець, паприку, сіль та перець. Обсмажуйте суміш впродовж 5-7 хвилин до розм’якшення. 

Після чого наливаємо біле вино та тушкуємо 2-3 хвилини. Потім додайте нарізану картоплю, подрібнені помідори та овочевий бульйон, а також додайте дрібку солі. 

Рецепт смачного томатного супу з фетою

“Довести до кипіння і тушкувати приблизно 15-20 хвилин, або поки картопля не стане м’якою, як виделка. Як тільки картопля стане м’якою, обережно збийте суп занурювальним блендером або частинами за допомогою жароміцного блендера. Повертаємо в каструлю”, – пояснюють у матеріалі. 

Коли фета та перець будуть готовими, потрібно, аби вони трохи охолонули. Зніміть з перцю шкірку та заберіть з неї обсмажені зубчики часнику. Перебийте блендером до однорідної маси та додайте в каструлю. Після чого додайте лимонний сік та за потреби приправи. 

“Розлийте суп по тарілках і прикрасьте розкришеною фетою, свіжою зеленню, оливковою олією і чорним меленим перцем. Подавайте з хрустким хлібом або сирним тостом і насолоджуйтеся!”, – підсумували експерти. 

Читайте також:

Панеттоне на Різдво: італійський пекар розповів, як їсти цю випічку та на що звернути увагу

Тест на душевний стан: обрана картинка розкриє вашу особистість

Дієтологи співають цьому овочу дифірамби: 8 переваг батату для здоров’я

Інші смачні рецепти

Раніше відомий кулінар Мері Беррі розповіла про рецепт кавового торта, який стане чудовим поєднанням з горнятком чаю у холодні вечори. Для приготування цього десерту знадобиться лише 10 хвилин і менше півгодини, щоб подати його після випікання.

Також дієтолог поділився рецептом шоколадного торта, який не зашкодить вашій фігурі. Експерти описали його як “чудовий легкий шоколадний пиріг з інгредієнтом, про який ніхто не здогадається”.

Джерело

Новини України