Ці продукти є потужними інструментами в процесі схуднення.

Дієтологиня перелічила продукти, які сприяють спалюванню жиру на животі / Колаж: УНІАН, фото: pixabay.com
Якщо ви намагаєтеся схуднути та хочете спалити вісцеральний жир на животі, тоді сертифікована спортивна дієтологиня Тара Коллінгвуд радить під час закупів в магазині обов’язково брати ці 8 продуктів, пише Eat This, Not That.
Хоча ці продукти й є потужними інструментами під час процесу схуднення, але дієтологиня радить застосовувати комплексний підхід.
“Зменшити вісцеральний жир за 30 днів найкраще за допомогою комплексного підходу: підтримуючи помірний дефіцит калорій, вибираючи ці продукти з високим вмістом клітковини та білка, замінюючи рафіновані зерна та додані цукри та включаючи регулярну фізичну активність (особливо поєднання аеробних вправ та силових тренувань)”, – поділилася Коллінгвуд.
Ці 8 продуктів дієтологиня радить вживати для боротьби з вісцеральним жиром:
1. Вівсянка. Це найкраще джерело розчинної клітковини, зокрема, бета-глюкану. вівсянка сприяє відчуттю ситості, уповільнює травлення та допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.
Коллінгвуд зазначила, що високе споживання клітковини, особливо розчинної, тісно пов’язане зі зменшенням накопичення вісцерального жиру з часом.
2. Бобові та стручкова квасоля. Особливо дієтологиня радить нут, сочевицю та чорну квасолю. За її словами, вони є джерелом клітковини (розчинної та нерозчинної) та рослинного білка. Тому ця комбінація добре насичує, тобто, допомагає контролювати апетит і загальне споживання калорій, що є основою для схуднення. Коллінгвуд додала, що дослідження пов’язують часте вживання бобових з меншим обхватом талії.
3. Ягоди. Чорниця, малина та ожина також допомагають у спалюванні жиру. Вони багаті на антиоксиданти та клітковину, а ці сполуки допомагають боротися із запаленнями та можуть покращувати чутливість до інсуліну, що є надзвичайно важливим для зменшення вісцерального жиру. Окрім цього, завдяки природним цукрам, вони здатні задовольняти потребу в солодкому.
4. Лосось та інша жирна риба. В лососі міститься високоякісний білок і багатий на омега-3 жирні кислоти (DHA і EPA). Дієтологиня пояснила, що омега-3 мають протизапальну дію, і дослідження показують, що вони можуть впливати саме на жирові відкладення.
5. Грецький йогурт. Варто обирати той, де низький вміст жиру або взагалі його немає. Це, за словами Коллінгвуд, чудове джерело білка та пребіотиків.
6. Авокадо. В його плодах багато мононенасичених корисних жирів та клітковини. Авокадо сприяє відчуттю ситості та допомагає контролювати кількість спожитих калорій.
7. Листові зелені овочі. Особливо дієтологиня радить шпинат, капусту та руколу, які сприяють втраті жиру. За її словами, в них мало калорій, але чимало клітковини, вітамінів і мінералів, таких як мідь і магній. Коллінгвуд зазначила, що вони додають об’єму стравам, що підвищує відчуття ситості без значного збільшення калорійності, сприяючи загальному дефіциту калорій.
8. Горіхи та насіння. Особливо дієтологиня радить волоські горіхи, мигдаль та насіння чіа. Вони забезпечують збалансоване поєднання здорових жирів, білків та клітковини. Регулярне вживання горіхів в помірних кількостях може допомогти контролювати апетит та підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Коллінгвуд зазначила, що це є надзвичайно важливим для стабільного підходу до втрати ваги.
Інші поради дієтологів
Раніше УНІАН повідомляв, що існують продукти, в яких вмісту омега-3 більше, ніж в лососі. Дієтологиня Медді Паскуаріелло розповіла, що скумбрія, насіння чіа, конопель та льону, а також волоські горіхи теж мають високий вміст омега-3, тому їх також слід додавати до раціону.
Також ми писали, що дієтологи перелічили переваги вживання червоної та білої цибулі. Червона цибуля багата на антоціани, що захищають серце. Червона цибуля також багата на кверцетин, який, як було доведено, бореться із запаленнями, захищає від пошкодження клітин, знижує артеріальний тиск та холестерин. Біла цибуля багата на вітамін C, фолієву кислоту і клітковину. Вона підтримує роботу серця і володіє антибактеріальними властивостями, зміцнюючи імунітет. За словами дієтологів, обидва види цибулі допомагають у схудненні.
