Готується за принципом “усе змішав і в духовку”.
Такий кекс готується дуже швидко і без заморочок / ua.depositphotos.com
У деяких рецептах випічки без ретельного відмірювання всіх інгредієнтів на вагах не можна досягти ідеального результату. Але якщо ваг під рукою немає, шукати в інтернеті перерахунок грамів на ложки ліньки, але побалувати себе смачненьким все ж хочеться, то на допомогу прийде швидкий рецепт йогуртового кексу без ваг.
Як пише Express, для його приготування вам знадобиться тільки миска і стаканчик з-під йогурту для вимірювання інгредієнтів. Кекс готується за принципом “все змішав – і готово”, на підготовку витрачається лише 5 хвилин плюс час на випікання, а в результаті виходить дуже смачний, вологий і пишний пиріг.
Інгредієнти:
- Склянка йогурту (об’ємом 150 мл)
- 250 г борошна (два повних йогуртових стаканчики)
- 175 г цукру (один йогуртовий стаканчик)
- 75 мл соняшникової олії (половина йогуртового стаканчика)
- Три середніх яйця
- 125 свіжих ягід малини (один йогуртовий стаканчик)
- Дві чайні ложки ванільного екстракту (або ванільний цукор/ванілін)
Метод приготування:
Відміряйте всі інгредієнти за допомогою йогуртового стаканчика у велику миску.
Перемішайте інгредієнти разом, поки суміш не стане однорідною за консистенцією. Потім акуратно додайте малину.
Вистеліть форму для випічки пергаментом для випічки і вилийте в неї суміш. Випікайте за температури 160 °C протягом 45-60 хвилин або поки шпажка не виходитиме чистою.
Якщо верх занадто швидко підрум’янюється, накрийте пиріг зверху фольгою.
Ви також можете замінити малину іншими фруктами, наприклад, чорницею, додавши також трохи лимонної цедри.
Раніше УНІАН ділився рецептом дуже смачного бісквіта “Вікторія”.