Секрет ідеального брауні: пекарі сказали, що слід додати у рецепт

Лише один складник здатен змінить якість випічки у кращий бік, стверджують експерти.

Найпростіший спосіб зробити брауні смачнішим – додати до нього більше шоколаду / фото ua.depositphotos.com

Брауні є улюбленими солодощами для багатьох людей, але не завжди вдається приготувати його ідеально. Які складники змінять якість випічки у кращий бік, розповіло видання Express.

Зазначається, що найкращий спосіб зробити брауні надзвичайно пухкими – додати до суміші більше шоколаду.

“Якщо ваше брауні завжди виходить із духовки сухим, тістечковим, недостатньо солодким або жорстким, ви можете змінити це за допомогою цієї простої поради. Щоб отримати ідеальну жувальну, м’яку, приємну консистенцію, можна швидко додати більше шоколаду”, – йдеться у матеріалі.

Крім того, пухкість виробу, на думку деяких пекарів, може збільшити і вбивання додаткового яйця до тіста. Ще радять воду у рецепті  замінювати молоком – тоді підвищиться вершковість брауні.

Читайте також:

Люди будуть “собаками” для штучного інтелекту: появу ШІ передбачили ще 1863 року

Люди часто роблять це неправильно: Гордон Рамзі пояснив, як нарізати авокадо (відео)

Як покращити здоров’я мозку: лікарка назвала продукт, який їсть щодня

Наступний лайфхак, який рекомендують спробувати пекарі, – трохи недопекти солодощі. Однак при цьому треба стежити, щоб вони й сирі не лишилися.

“Коли ви вставляєте у брауні ніж або зубочистку, щоб перевірити, чи воно готове, зазвичай ви повинні переконатися, що вони вийшли чистими, перш ніж зробити висновок, що воно готове”, – наводить пораду видання.

Ще важливий секрет – не різати брауні, поки воно повністю не охололо. Це потрібно для того, щоб збереглася волога і щільна текстура виробу, запевняють експерти видання.

Деякі пекарі також пропонують використовувати шоколад кращої якості, який, на їхню думку, додає смаку, солодкості та створює більш кремову текстуру.

Експерти називають і інші інгредієнти, які можна додати, щоб покращити якість брауні. Наприклад, додавання морської солі створює контраст і підсилює смак, кава робить смак багатшим і глибшим. 

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний, але корисний шоколадний торт. Авторка кулінарного блогу The Baking Explorer Кет зазначила, що завдяки кабачку бісквіт стає “надзвичайно вологим” і при цьому смак кабачка зовсім не відчувається. 

Такий торт, за її словами, виходить “глибоко шоколадним, чудово насиченим і вологим”.

Джерело

Новини України