Сливи містять антиоксиданти, які корисні для здоров’я серцево-судинної системи.
Користь слив експерти пов’язують із розчинними волокнами / фото ua.depositphotos.com
Сливи корисні для здоров’я серця і зниження рівня холестерину через високий вміст антиоксидантів, клітковини і вітамінів, зазначила дієтолог Паял Шарма, пише indianexpress.com.
Також користь слив експерти пов’язують із розчинними волокнами, такими як пектин.
“Розчинна клітковина зв’язується з холестерином у травному тракті, запобігаючи його всмоктуванню в кровотік і сприяючи його виведенню з організму”, – пояснив дієтолог Нупуур Патіл.
За його словами, сливи містять антиоксиданти, такі як фенольні сполуки, які корисні для здоров’я серцево-судинної системи. Він підтвердив, що вживання однієї сливи на день протягом чотирьох тижнів може допомогти знизити рівень холестерину.
“Включення цього смачного фрукта у ваш розпорядок дня може стати простим і смачним способом підтримати здоров’я серцево-судинної системи”, – додав доктор.
Читайте також:
Вживання кави може запобігти виникненню однієї неочікуваної хвороби, – дослідження
Як приготувати незвичну картоплю у мундирі: валійський рецепт з кулінарної книги
Названо 5 найголовніших продуктів для здоров’я та довголіття людини
Також наголошується, що, хоча включення слив у збалансовану дієту може сприяти загальному здоров’ю серця, вони мають бути частиною комплексного підходу, що включає різноманітні фрукти, овочі, цільнозернові та інші продукти, багаті поживними речовинами.
Нагадаємо, раніше УНІАН називав 5 продуктів, від яких краще відмовитися для здоров’я серця.