Він виходить вологим і не дуже солодким.
Цей пиріг схожий на чізкейк, але готується набагато простіше / ua.depositphotos.com
Якщо ви любите перевірені часом домашні десерти, які, можливо, не переможуть в конкурсах краси, але підкорюють смаком і простотою, то спробуйте мільяччо, італійський пиріг з рикотти та манної крупи.
Як розповідає Марк Бім, головний пекар у датському кафе Hjem Kensington в Лондоні, який поділився з Simplyrecipes цим рецептом, текстура пирога нагадує щось середнє між звичайним пирогом і чизкейком. Він готується в одній мисці, не потребує міксера і на відміну від чизкейка, зовсім не такий вибагливий при випіканні – випікається без водяної бані, і навіть повинен мати тріщини зверху.
Назва пирога походить від італійського слова miglio, що означає “пшоно”, оскільки раніше його готували з пшоняного борошна, однак сьогодні його зазвичай готують з манної крупи semolina з твердих сортів пшениці.
Інгредієнти для форми 22 сантиметри
- 1 склянка (165 г) манної крупи дрібного або середнього помелу, плюс ще для присипки
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 1/2 склянки молока
- 1/4 склянки (57 г) несолоного вершкового масла, плюс ще для змащування форми
- 1 склянка (200 г) цукрового піску
- 4 великих яйця
- 1 1/2 склянки (350 г) рікотти (якщо вона занадто водяниста, то відцідіть її через марлю)
- Цедра з 2 лимонів
- 1 чайна ложка ванільного екстракту або ванільний цукор
- 1/4 чайної ложки меленої кориці
Спосіб приготування
Кондитер рекомендує залишити пиріг на ніч у холодильнику для охолодження та стабілізації, хоча у холодні дні його можна їсти і теплим, як пудинг.
Якщо ви полюбляєте прості, аде смачні десерти, спробуйте смачний кавовий торт, який вирізняється яскравим кавовим ароматом та смачним кремом. А на сніданок можна приготувати протий, але надзвичайно смачний банановий пиріг, який швидко готується і можна їсти навіть маленьким дітям.