Витривалі та високоврожайні – це найкращі трави для вирощування вдома.
Трави, які можна вирощувати вдома / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com
Багато господинь іноді замислюються над тим, що вдома можна вирощувати ароматні трави. Директор Edible Academy у Нью-Йоркському ботанічному саду Тобі Адамс і делегат Середньоатлантичного округу Товариства травників Америки Пеггі Річчіо склали топ-10 трав, які з легкістю можна виростити вдома.
Як пише Martha Stewart, ці витривалі та високоврожайні рослини допоможуть втілити в життя всі ваші кулінарні шедеври.
Вирощування трав удома особливо актуальне, коли вам потрібна всього одна або дві гілочки, а купити їх можна тільки цілим пучком. Часто надлишки залишаються в’янути в холодильнику.
Замість цього видання рекомендує викреслити м’яту, орегано, базилік та інші трави з вашого списку покупок і посадити їх у своєму саду або в горщиках.
Читайте також:
“Ведмеже” пюре: кухарка відтворила рецепт з відомого серіалу
Навіщо в супі лавровий лист: проста приправа може повністю змінити страву
Дієтологи назвали чай №1 для довголіття
Які трави можна вирощувати вдома – список
Чебрець – його листя можна збирати в будь-який час. Традиційно англійський або французький чебрець використовується в кулінарії, але є багато видів з такими смаками, як мускатний горіх, лимон, апельсин або троянда, які також можна використовувати для приготування їжі або випічки
Кріп – використовується для маринування, супів, картоплі та інших страв. Кріп дає багато листя, яке можна використовувати у свіжому або сушеному вигляді.
Базилік – популярна трава, яка використовується для додання смаку соусам, приготування песто, прикрашання салатів і багато чого іншого. Ви можете зберегти насіння базиліка і посіяти його знову на наступний рік, а це означає, що у вас завжди буде запас у вашому саду.
М’ята – відома своєю надзвичайно високою врожайністю. Експерти рекомендують садити м’яту в контейнерах, а не в землі. Крім того, м’ята легко переносить зиму, тому вона може пережити сезон, протягом якого багато рослин, як правило, зазнають труднощів.
Цибуляскорода або цибуля-різанець – у неї зелене, схоже на спис листя, а навесні і влітку ця цибуля цвіте квітами лавандового кольору. Трава дуже добре заморожується.
Розмарин – надзвичайно витривала рослина, а це означає, що ви можете отримати від неї багато користі в саду. Крім того, що її можна збирати цілий рік, розмарин стійкий до посухи.
Меліса – має безліч застосувань на кухні. “Використовуйте в будь-який час, коли вам потрібен лимонний присмак у випічці або напоях”, – каже Річчіо. Мелісу можна збирати кілька разів протягом вегетаційного періоду
Любисток – вся рослина (від коренів до насіння) повністю їстівна. Крім того, ви можете використовувати його замість селери на кухні.
Материнка – містить ефірні олії, вітаміни, дубильні речовини і флавоноїди, які благотворно впливають на організм.
Шавлія – у неї сіро-зелене листя і фіолетові квіти влітку. Шавлія має безліч застосувань на кухні. Її листя можна використовувати як для прикрашання страв, так і для їхнього готування.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як виростити зелену цибулю за тиждень.