В Івано-Франківську запрацював технологічний коворкінг “Майстерня смаку”

За інформацією: Суспільне Івано-Франківськ.

Технологічний коворкінг “Майстерня смаку”, 15 грудня 2023 рік, Івано-Франківськ. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Для коворкінгу закупили спеціальне обладнання, за допомогою якого підприємці навчатимуться технології виробництва десертів, м'яких сирів, підготовки продуктів для виготовлення за технологією сувітПриготування продуктів у вакуумній упаковці за низьких постійних температур від 47° до 80°.

"Нам пощастило отримати вакууматор, ваги, міксери, м’ясорубки, шокову заморозку. Хочемо розвивати не тільки себе, а й тих, хто цього потребує, навчити їх підприємництва, технологічних хитрощів", — каже Олена Брюховець.

Олена Брюховець: “Хочемо розвивати не тільки себе, а й тих, хто цього потребує”, технологічний коворкінг “Майстерня смаку”, 15 грудня 2023 рік, Івано-Франківськ. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За її словами, коворкінг в Івано-Франківську відкрили 15 грудня, проте майстер-класи почали проводити у ньому з 29 жовтня.

"Ми готові поділитися своїм досвідом. Цей майданчик — виробничий, щоб будь-яка людина, яка бачить себе підприємцем в майбутньому, могла прийти сюди й спробувати свої сили", — говорить Олена Брюховець.

З її слів, грантовий проєкт має три напрями: харчовий кластер, теоретичне навчання, а також онлайн-платформа з навчальними відеороликами. За її наповнення відповідає громадська організація "Крила", каже її очільниця Яна Синиця.

Відкриття технологічного коворкінгу “Майстерня смаку”, 15 грудня 2023 рік, Івано-Франківськ. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Наразі представники цієї організації створили п'ять таких роликів. Сама платформа запрацює наприкінці грудня.

"Курси — невеличкі, від 7 до 15 хв. Ми намагалися зробити інформацію якомога доступнішою. Крім відеомодулів, там буде додаткова інформація, технологічні карти, схеми, додатковий методичний матеріал", — розповідає Яна Синиця.

Два майстер-класи у коворкінгу вже відвідав Артур Пожитько. Чоловік у майбутньому хоче відкрити власне підприємство з виготовлення напівфабрикатів української кухні.

Для навчання закупили необхідне обладнання, технологічний коворкінг “Майстерня смаку”, 15 грудня 2023 рік, Івано-Франківськ. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Найголовніше — це те, що є можливість спілкуватися з людьми, які вже працюють та мають досвід. Я вже знаю, як мені напрацьовувати стратегію, з чого починати, куди рухатися", — каже Артур Пожитько.

Німецьке товариство міжнародного співробітництва, що підтримує реалізацію проєкту, надало 43 тис. доларів, каже його представниця Надія Рак. З її слів, 90% грошей використали на створення онлайн-платформи технологічного простору, а 10% — на закупівлю обладнання.

Технологічний коворкінг “Майстерня смаку”, 15 грудня 2023 рік, Івано-Франківськ. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Європейський Союз та уряд Німеччини започаткували в Україні програму, щоб за допомогою грантів і схожих програм допомогти бізнесу вистояти, відновитися і продовжувати свою роботу", — говорить Надія Рак.

Щоб пройти безоплатний майстер-клас у коворкінгу, потрібно заповнити реєстраційну форму у Telegram-каналі "Майстерня смаку". Навчання відбувається щонеділі.

Новини України