Три простих методи дадуть змогу запобігти википанню рідини з каструлі.
Є методи, як запобігти википанню води / фото ua.depositphotos.com
Багато господинь стикалися з википанням рідини з каструлі. У підсумку вміст пригорає і може навіть загасити вогонь на плиті. Ця неприємність загрожує не тільки зайвим прибиранням, а й несе в собі приховану небезпеку.
Як зробити так, щоб вода не витікала з каструлі – далі в матеріалі.
Як зробити так, щоб вода не википала
Цікавий факт, що чиста вода вкрай рідко википає з посуду. Зазвичай це відбувається, якщо в рідину потрапляють білки або вуглеводи – рис, макарони, вівсянка, молоко та інші продукти. Крохмаль у крупах та овочах розчиняється під час нагрівання. З нього утворюється та сама піна, яка потім опиняється на зовнішній поверхні каструлі або плиті.
Ми підібрали три простих лайфхаки, як запобігти википанню рідини.
По-перше, варто спробувати поставити на каструлю дерев’яну ложку. Оскільки дерево погано проводить струм, піна на поверхні води формуватиметься нерівномірно.
Це допоможе окремим бульбашкам пробиватися нагору, де вони будуть лопатися на відкритому повітрі. Без википання на плиту випаровування води продовжиться, завдяки чому піна поступово осяде.
Читайте також:
Річка “кипить”, із льодовика тече “кров”: які наймоторошніші та “містичні” місця на планеті (відео)
Тільки 2% людей можуть знайти слово “кактус” за 11 секунд: дуже складна головоломка
Їжа для мозку: лікарі розповіли, скільки омега-з потрібно щодня та з чого її отримати
Однак такий позитивний ефект є тимчасовим. Волога, пара і тепло все ж таки прогріють дерев’яну ложку і наситять її рідиною. У підсумку вона втратить свою здатність боротися з піною. Якщо ложку періодично обполіскувати в прохолодній воді, вона не буде перегріватися.
Є й інші способи, як зробити так, щоб вода не википала. Так, можна капнути в неї трохи олії. Вона вплине на крохмаль, не дасть піні з’явитися і тим самим запобіжить переливанню рідини.
Крім того, не варто накривати каструлю з водою кришкою. Вона не дає водяній парі вільно виходити з посуду. У результаті вода ще більше піниться і швидше википає. Якщо за рецептом потрібно готувати під кришкою, просто не забудьте вчасно її прибрати.