У Житомирі на харчування учнів семи ліцеїв планують виділити 23 мільйони гривень

У Житомирських школах планують закупівлі харчування на 2024 рік.

Хто вже оголосив тендери та яким буде примірне меню дізнавалися журналісти Суспільне Житомир.

У загальноосвітніх закладах Житомира почали закуповувати послуги з організації шкільного харчування на 2024 рік. Станом на ранок 13 грудня у системі закупівель Prozorro 7 ліцеїв міста оголосили тендери сумарною очікуваною вартістю 23 мільйонів 185 тисячі 192 гривень 84 копійки.

Ліцей № 24 міста Житомира 07 грудня 2023 року оприлюднив тендер на 4 мільйони 944 тисячі 927 гривень. Початок аукціону заплановано на 15 грудня 2023 року.

Ліцей №26 міста Житомира 07 грудня 2023 року оприлюднив тендер на 2 мільйони 791 тисяч 163 гривень 88 копійок. Початок аукціону заплановано на 18 грудня 2023 року.

Ліцей № 14 міста Житомира 07 грудня 2023 року оприлюднив тендер на 2 мільйони 629 тисяч 415 гривень 52 копійки. Початок аукціону заплановано на 18 грудня 2023 року.

Ліцей №17 міста Житомира 08 грудня 2023 оприлюднив тендер на 2 мільйони 160 тисяч 283 гривні. Початок аукціону заплановано на 19 грудня 2023 року.

Ліцей № 5 міста Житомира 08 грудня 2023 оприлюднив тендер на 5 мільйонів 257 тисяч 613 гривень. Початок аукціону заплановано на 18 грудня 2023 року.

Ліцей № 22 міста Житомира імені Василя Михайловича Кавуна 08 грудня 2023 оприлюднив тендер на 1 мільйон 998 тисяч 856 гривень 44 копійки. Початок аукціону заплановано на 19 грудня 2023 року.

Ліцей № 6 міста Житомира ім. В.Г.Короленка 11 грудня 2023 оприлюднив тендер на 3 мільйони 402 тисячі 934 гривні. Початок аукціону заплановано на 20 грудня 2023 року.

До всіх тендерів додано приклад примірного сезонного меню на 4 тижні з урахуванням сезонності.

Згідно зі специфікацією закупівель, очікувана вартість пропозиції має складатися з:

  • вартості сніданків учнів 1-4 класів (батьківські кошти 100%);
  • вартості сніданків учнів 1-4 класів, які зареєстровані в місті Житомирі, селі Вереси та на території громад, з якими укладено договір на передачу міжбюджетних трансфертів ( співфінансування);
  • вартості сніданків учнів 1-4 класів пільгових категорій (100% кошти бюджету);
  • вартості обідів учнів 1-4-х класів (6-11 років), учнів 5-9-х класів(11-14 років), учнів 10-11-х класів (14-18 років) пільгових категорій (100% кошти бюджету).
  • Планується організувати харчування із розрахунку :
  • для учнів 1-4 класів 39,87 гривень (сніданок);
  • для учнів 1-4 класів, які зареєстровані в м. Житомирі, с. Вереси та на території громад, з якими укладено договір на передачу міжбюджетних трансфертів, 39,87 гривень (11,96 гривень – кошти місцевого бюджету, 27,91 гривень. – кошти батьків) – сніданок;
  • для учнів 1-4 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання 39,87 гривень – сніданок;
  • для учнів пільгових категорій 1-11 класів які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання :

1 – 4 класів (6-11 років) – 43,88 гривень – обід;

5 – 9 класів (11-14 років) – 52,29 гривень – обід;

10 – 11 класів (14-18 років) – 58,47 гривень – обід.

В документації вказано, що сума витрат на закупівлю продуктів для організації харчування учнів не повинна бути менша ніж 30,67 гривень для учнів 1-4-х класів за сніданок для дітей пільгових та непільгових категорій, 33,75 гривень за обід для учнів 1-4-х класів 6-11 років пільгових категорій, 40,22 гривень за обід для учнів 5-9-х класів 11-14 років пільгових категорій та 44,98 гривень за обід для учнів 10-11-х класів 14-18 років пільгових категорій.

У документації також зазначено, що вартість харчування одного учня усіх категорій та вікових груп повинна відповідати розміру грошової норми, встановленої рішенням виконавчого комітету з урахуванням вартості послуги (розміру націнки) та вартості продуктів харчування.

Джерело:  Суспільне Житомир

 

Джерело

Новини України